Acupunctuur

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Acupunctuur

Dit is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De Traditionele Chinese Geneeskunde bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoring in de energiehuishouding van het lichaam.  Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld en worden lichaam en geest aangezet tot genezen.

Lichaam is geest zeggen traditioneel Chinese geneeskundigen.

Acupunctuur help bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Een acupunctuurbehandeling bestaat uit het plaatsen van een aantal naaldjes op verschillende plaatsen van het lichaam. Dat kan op de handen en voeten zijn, maar ook op uw hoofd, uw buik of uw rug. Er wordt alleen met volkomen steriele disposable (wegwerp) naaldjes gewerkt. De naaldjes zijn heel erg dun. Meestal voelt u alleen een klein prikje. Soms kan er ook kortdurend een sensatie zijn als een stroomstootje of een wat wee, beurs gevoel. Dit trekt snel weg. Omdat de naaldjes erg dun zijn is gebruik van bloedverdunners geen probleem.

Na een behandeling kunt u zich wat vermoeid voelen of juist energiek. Dit zijn beide tekenen dat het lichaam bezig is om de balans te herstellen. 

Share our website